dimarts, 8 de juliol del 2008

sobre els racistes i altres animals de companyia...

aquest es un article de fa uns anys...

Aquest matí pujant a l’institut he vist unes pegatines bastant curioses ( per dir alguna cosa) anaven signades per una entitat anomenada “Democracia Nacional” i duien uns titols cridaners i escandalosos, amb llegendes tals com “Immigracion ilegal=inseguridad ciudadana”, i altres eslogans que s’assemblen molt a la campanya de Le Pen a França, i fa olor al mateix populisme.

Pareix que certa gent no tinga memoria històrica (o que en tinguen massa) i que no es recorden de que als anys trenta, va hi haure un partit que també acusava dels problemes socials del moment als “Extrangers” i al mateix temps proclamava la defensa dels valors i cultura nacionals. Si als partits d’aquesta mena no els fera cas ningú no passaria res, la llàstima es que hi ha qui s’ho creu, preguntes a qui li preguntes, tots et contaran casos d’immigrants que furten, o amenacen o coses per l’estil, pero clar deseguida es pot dir que tots els immigrants son açò o lo altre, a les mateixes persones que diguen això se’ls pot preguntar que si han intentat fer amistat amb algun o han conversat amb aquesta gent, de seguida et pots donar compte que son persones normals, jo no dic que no hi haja ningú dolent entre ells. Pero, acas no hi ha gent d’ací de tota la vida que també delinqueixen? A cas en aquesta societat no existeix el masclisme i els maltractaments? Abans de que hi haguera aquest tipus d’immigració, no hi havia cap problema social? Abans no hi havia violencia? Crec que abans si que existia tot això.


El que passa es que no tenim memòria ni sabem distingir les persones com com a tals, sinó per d’on venen o l’aparença que tenen, si Fulanito Garcia va i atraca una carniceria, la gent dirà que fulanito es un delinquent, en canvi si Venganito Embarek ha fet el mateix, “un moro ha atracat la carniceria, es que son tots uns delincuents, que se’n tornen d’on venen...”.

Nosaltres no tenim memòria històrica, hem oblidat que no fa ni quaranta anys la gent d’ací se n’anava a França, Alemanya, Suissa... per a buscar un jornal que permetera alimentar a la seua familia, eren immigrants, no feien ni de bon tros les millors feines ni vivien en les millors condicions. Pareix que ara que som un pais més modern que l’hostia i que estem en la societat del benestar, no recordem que fa poc erem nosaltres els que anavem a guanyar-nos la vida, i vullguem fer fora a qui l’únic que vol es sobreviure fugint d’un país on la nostra tassa d’atur es una meta inigualable i on les condicions de vida, prestacions socials... van de mal en pitjor, on es veu el nord com una especie de paradís, es cert i no ens n’adonem pero vivim en el paradís no apreciem bastant el que tenim i ho donem per normal.

El paradis que és europa està consturit sobre les cendres de la resta del món, el paradis ibèric està construit amb la sang dels indis americans i els esclaus negres d’Àfrica, explotats i massacrats pels “civilitzats” encomenderos, i la seva costosa construcció la van pagar les mines d’or i plata d’arreu d’Amèrica. Els paradisos d’Anglaterra i França estan constuïts gràcies a l’expoliació colonial d’Africa (la corona de sa magestat la reina d’Anglaterra està coberta de diamants de les mines sudafricanes), Oceania i gran part d’Asia. Com es possible que la mateixa gent que s’ha apropiat de continents sencers, els ha expoliat, ha explotat i massacrat la seva gent, han imposat la seva “cultura” i eliminat el rastre anterior, ara vulguen evitar l’entrada de gent d’aquestes terres, incapaces de sobreviure amb el que Europa els ha deixat a la seva terra. No crec que amb aquest curriculum que tenim pugam dir, amb un poc de honestedat i coherencia, que no vinga cap immigrant. En les pegatines de les que he parlat abans també posava nosequé d’una “INVASION” i “defiende lo tuyo”, de quina invasio parlen? encara no he vist cap divisió d’infanteria del Paraguay o de Rumania fent maniobres pel camp de tir de fuset, els que si que van fer una invasió en tota regla foren els nostres avantpassats amb rifles en contra de llançes. Es més no sé què vol dir amb “lo tuyo” si (recordant menys que més una frase: “el teu deu es jueu, la teva pizza italiana, el teu cotxe japonés, el teu gas algerià, les teves sabates son made in Taiwan, el teu rellotge suís, el café de cada matí es colombià, la pel.lícula que acabes de vore es de Hollywood, la xocolata dels xurros es veneçolana... “

Per la peninsula ibèrica han passat moltes civilitzacions diferents, i cadascuna ha deixat una part d’ella. Per ací han passat els Ibers, els Grecs, els Romans, els visigods, els àrabs, després els de la reconquesta, a tot açò tenim d’afegir la influència de les colonies americanes. Per a adonarse’n sols fa falta vore l’orige de les paraules, la gastronomia, l’arquitectura...

Els mateixos immigrants que la “democracia nacional” vol fer fora son els que estan ocupant aquells treballs més durs i pitjor remunerats, moltes vegades a més d’això deuen de fer moltes hores extres que no es pagarán. Actualment no hi ha falta de treball, el que passa es que nosaltres no volem treballar baix d’uns plàstics a 50 graus per una misèria, o no estem disposats a cuidar vells per eixe sou, o no volem fer tantes hores cuinant o servint putejats d’aquesta manera amb la titulació de metge a la butxaca. Es més, d’açí uns anys, qui ens pagarà la jubilació? amb la piràmide de població que tenim, no serem nosaltres mateixos.

Crec que la solució per a la immigració no és posar barreres al món i tancar-nos en el nostre jardí de l’edén, sinó que la solució es indemnitzar d’alguna manera als països que ens han proporcionat el nostre jardi, creant allí una societat on la gent no haja de fugir per a poder viure dignament, i renunciant si fa falta a la nostra gespa i les nostres fonts, per a que tots pugam gaudir un poc d’aquest món.

Video de la concentració contra el racisme a Ontinyent