dilluns, 11 d’agost del 2008

Festes, banyistes i acèrrims "del terreno"

S’acosten festes i el maleït setembre, que enguany ve agredolç. Com ja passa des de fa uns anys tenim la comparsa alternativa, que pareix que enguany torna a tindre quasi 200 borratxos a les seves files.

L’oposició que genera per part d’alguns “festers” resulta si mes no curiosa, no ho veuen amb bons ulls, que voleu fer?. Les motivacions de cadascú per a participar-hi son diverses, i recorden més a la cançó “hemos venido a emborracharnos, el resultado nos da igual” que a cap reivindicació polititzada.

35 euros son diners, però res comparat amb el que es paga a una comparsa “normal”.

Quin es el sentit dels moros i cristians, quin es el seu missatge, com ha arribat fins on està ara?

El sentit d’una festa es pot trobar en el sentit de comunitat, en retrobar a tots els coneguts en un ambient distés i perque no, alcoholitzat, passar-ho be. En tot açò quina necessitat hi ha d’ostentar?

Estar una setmana a “tutti plen” dir que vas a dinar i sopar no-se-on, sopant amb una banda de música darrere l’orella i que la gent pense (es a dir, col.laborar amb el nivell intel.lectual del país).... l’esperit del fester de cafe, copa i puro.

Que passa quan aquest ritme imposa cues invisibles?, les barreres econòmiques que es deriven d’una despesa sense trellat; una banda sencera tocant per una filà, carrosses milionaries i tanta pompa que fa de l’entra una de les coses més avorrides que se m’ocurreixen del meu poble?.

Es tot un símbol, una festa popular des-popularitzada i gent que treballa tot l’any per cremar una setmana (essència del que es ser valencià). Son festes per a quí? Per a qui es fester, els altres sols mirem, som espectadors del seu “jolgorio”.

Les vies porten massa lluny, deixeu-me baixar del tren.

Hi ha molts “acèrrims” solts, d’aquells que treuen el trabuc, dels de “no us haurien de deixar fer això”... quin es el seu raonament per arribar fins ací? Sols podem tenir festes si paguem un dineral? I si es així... a qui tinc de pagar per divertir-me ?

Fa falta una assegurança per anar pel carrer disfressat? Fa falta una banda de música per a tu soles per a fer la festa?...

una llegenda urbana diu que poden denunciar-te si vas en xil.laba durant les festes... m’agradaria vore-ho algun dia, un fester amb el seu caliquenyo a la policia nacional...

- vull denunciar que aquell duia xilaba sin ser de una comparsa.

- Si?Esta usted seguro? Como es posible? Ahora mismo llamo al Juez Garzón, las fuerzas especiales estan de camino.

Altra festa es possible, amb capitans que no ho son per tindre una morterada a les butjaques; un contrabando en l’idioma pròpi (i no amb aquell “moro barbudo” amb l’accent característic) i amb una actuació igual de desastrosa però conscient d’això; una carrossa feta pels mateixos membres de la comparsa, una festa participativa...

Us deixe amb el vídeo del contrabando de l’any passat...