divendres, 18 de febrer del 2011

D'interés públic

L'interés públic, eixa figura destinada a protegir els drets i interessos col.lectius enfront els interessos privats, ha estat subvertida com tantes altres coses per acabar sent un instrument per a la imposició de projectes de dubtós interés públic i gran interés econòmic.

Ara ja no s'utilitza per fer hospitals o escoles... hem vist com l'han emprat per aprovar PAI's ( com el rastre que amenaçava la nostra comarca uns anys enrere) o com la línia d'Alta Tensió que van a plantar-nos de forma inminent.
En aquest cas," l'interés públic" és més fort que les lleis mediambientals ( que vist açò, no se sap molt be per a que estan), però si és realment d'interés públic?

Qui és aleshores aquest "públic"? Està vist que totes les poblacions afectades per aquestes línies (que no som els primers ni de bon tros) no computen en el calcul d'aquest interés. Si, volem tindre llum, però no d'aquesta manera.

Aquest interés podría ser la interconnexió amb àfrica i el mercat comú de l'energía, però també està això de dur llum a la superpoblada costa turística ( i el desgavell de lluminaries, urbanitzacions i aires acondicionats que això suposa). No és d'extranyar que tracten de dur-la a qualsevol preu, ja siga llum, aigua o el que faja falta per seguir alimentant el paradis turístic en que estàn convertint el nostre país. Ja vorem que en fem després de totes les escombreríes i aqüífers salinitzats....

I és que en nom de l'interés públic les empreses com Iberdrola traçen linies per on els ve en gana, passant per damunt de la voluntat del poble. Hi haurà que revisar el diccionari o prendre exèmple dels Islandesos, que de forma pacífica estàn duent a terme una revolució comparable a la francesa ( pel seu abast democratitzador) que ha estat sistematicament silenciada als mitjans de comunicació, per esborrar del mapa una forma de fer les coses.
Fa falta una nova cultura democràtica, on la democràcia siga realment el poder del poble i no el lamentable espectacle en el que s'ha convertit.
Indigneu-vos!