dimecres, 30 de maig del 2012

Campanya responem a Ontinyent

Ahir vam poder assistir a la gala de presentació de les retallades que havia preparat el PP a la sala Multiusos. La rebuda no va ser tan multitudinària com el dia del hospital, però al final hi havia més o menys un empat tècnic entre afiliats i indignats.


Res de xiulets, tambors ni pancartes a la porta, la protesta estava a dins i va prendre forma de participació activa en el debat, o, com diria el ponent Mariano Vivancos, "conatos de mala educación".
Però clar, quan arribes a un lloc per dir que no hi han retallades, que són millores, i que la qualitat de la educació i l'assistència sanitària no es van a ressentir de cap forma, és, com molt be diu l'estudiant del IES Jaume I, "un insult a la inteligència de les persones".

Els assistents van interròmpre en repetides ocasions la conferència, aplaudint les mesures de retall més   perjudicials i interrogant al ponent quan les barbaritats que soltava s'en eixien de mare. El fet de renunciar al nostre paper d'espectadors i subvertir les regles del joc (aplaudir quan toca, respectar la unidireccionalitat del discurs...) és vist per la clec pepera com un acte de mala educació.

Però per a mala educació la que ens donaràn. Quan es juga amb la salut de les persones no es pot esperar menys. De fet, és decepcionant que amb la situació que hi ha per ací i el calat de les "millores" que estàn fent al sistema, no estaguera la sala a rebentar de gent fins els nassos.

Som i serem, un poble de borregos.