divendres, 11 de maig del 2012

Documental: "Sanitat Balensiana"

Presentem el documental " Sanitat Balensiana" que aborda el procés de privatització de la sanitat pública i les reformes estructurals que ens venen al damunt.


Les recents reformes han deixat fora de la cobertura sanitària diversos col.lectius i la generalitat ha dit que privatitzarà la gestió de tots els centres públics. Hem anat a parlar treballadors i coneixedors del àmbit sanitàri per que ens expliquen els problemes que veuen en el sistema sanitari i com ha estat funcionant l'experiment privatitzador al País Valencià. També ens parlen dels efèctes que ja estan tinguent les retallades en sanitat i de les alternatives que tenim davant el que està passant.

Ací el teniu;

Versió 55' (subtitulos en castellano)

Versió 96 minuts

Amb això pretenem desmontar algunes de les idees que constantment ens repeteixen als mitjans de comunicació afirmant que la sanitat pública és cara i insostenible. Estem veient cada dia com els mateixos polítics que retallen en la nostra qualitat de vida, llancen cabassos de diners en rescats, condonacions fiscals i faraòniques infraestrutctures.
Estàn jugant amb la nostra salut, amb les nostres vides. Gran part de la sanitat valenciana està en mans d'empreses asseguradores i finançeres; la CAM i Bancaixa (o el que en quede, que estàn mirant de posar-ho en mans d'algún fons d'inversió).

Per a entendre millor el que ha passat amb el negoci de la privatització, recomanem la sèrie d'artícles " Sanitat Valensiana" publicada per Arrop i Tallaetes a "la Paella Russa", on s'expliquen amb més detall les triquinyueles de la gestió privada i les perspectives que s'obren amb la privatització de la gestió de la resta d'arees de salut (Capio, CVC, Atitlán.... ).

Les reformes encara no s'han aplicat, però una vegada implantades, seràn molt difícil de revertir... hem de quedar-nos mirant atònitament o hem de reaccionar com a societat?